enthronisi gerontissas mariam

Το τρίμηνο ιερό Μνημόσυνο

ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΠΑΝΣΕΜΝΗΣ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Το Σάββατο, 25η Ιουνίου 2022, στην Ιερά Μονή Σωτήρος Χριστού Κουμπέ πόλεως Ρεθύμνης, τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου.

Κατά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε το Τρίμηνο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Γερόντισσας Πανσέμνης, κτητορίσσης και επί σειρά πολλών ετών Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Κουμπέ.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμούς λόγους στο ησυχαστικό πνεύμα της μακαριστής Γερόντισσας Πανσέμνης και στην πολυτίμητη προσφορά της, όπως διακόνησε τον ανεπιτήδευτο κρητικό μοναχισμό και την παράδοση της Κρήτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Ιερού Μνημοσύνου προσφέρθηκε κέρασμα προς όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε, καθώς και γεύμα στην τράπεζα της Ιεράς Μονής, εις ανάπαυσιν της Γεροντίσσης Πανσέμνης.

Καλάθι αγορών
elGreek