mnimosuno titos

Ἱερό μνημόσυνο

ΕΠΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 35 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΜΙΑΣ

ΤΟΥ ΑΟΙΔΙΜΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΚΥΡΟΥ ΤΙΤΟΥ

Την Κυριακή 11η Σεπτεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος προεξήρχε των ιερών ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ της πόλεως Ρεθύμνης, συμπαραστατούμενος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Δημητρίου Πολιτάκη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Νικηφόρου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, και άλλων Κληρικών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μας τέλεσε το Ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου προκατόχου του, Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου, επί τη συμπληρώσει 35 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του.

Ο ελλογιμώτατος κ. Κωνσταντίνος Ηλ. Παπαδάκης, φιλόλογος-θεολόγος-συγγραφέας, ομίλησε για τον μακαριστό Ιεράρχη με λόγο γλαφυρό και ζωντανό, αναφερόμενος στην πολυτίμητη προσφορά του.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Πρόδρομος αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο και στην προσφορά του μακαριστού Αρχιερέως και προκατόχου του, του οποίου τα στίγματα διαπιστώνει διαρκώς απ’ άκρου εις άκρον της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς το πέρασμά του από την Τοπική μας Εκκλησία έχει σφραγίσει τις καρδιές του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και του ευγενούς λαού της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, παρά την παρέλευση 35 ετών από την κοίμησή του. Επίσης, ο Επίσκοπός μας εξήγγειλε την πραγματοποίηση εντός του τρέχοντος έτους Ημερίδας αφιερωμένης στον μακαριστό Μητροπολίτη Τίτο, με αφορμή αυτήν την επέτειο της συμπληρώσεως των 35 ετών από της εις Κύριον εκδημίας του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Επιμνημοσύνου Τραπέζης, η οποία προσεφέρθη από την Ιερά Μονή Κουμπέ, τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Τίτου, ο οποίος ευρίσκεται στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού Παντελεήμονος του Επισκοπείου, με την παρουσία των κατά σάρκα συγγενών του – ανιψιών του αοιδίμου Ιεράρχου, της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής Κουμπέ και Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Καλάθι αγορών
elGreek